Wie zijn wij?

Wij zijn een foto- en filmclub als onderdeel van de KLM Personeelsvereniging.

De KLM Cameraclub heeft vier werkgroepen:

  • Foto/Digitaal
  • Video/DVD
  • Audiovisueel
  • Portret&Model

In de Foto/Digitaalgroep leert u samen met de andere groepsleden uw werk en dat van anderen te  beoordelen. Ook leert u bij ons passe-partouts te snijden.
Deze groep organiseert regelmatig een foto-excursie op locatie.
Tevens doen we mee met de fotomap van de Fotobond (www.fotobond.nl). Hiermee worden foto’s ingezonden die beoordeeld worden door andere clubs in Noord-Holland.

De Video/DVD groep maakt gezamenlijk films die zij in competitieverband tonen bij andere fotoclubs. Naast het maken van de beelden wordt er veel aandacht besteedt aan de voorbereiding: maken van draaiboeken en tekstschema’s.

De Audiovisuele groep richt zich op het maken van producties waar beelden, teksten en muziek samenkomen. De ideale foto is dus niet het doel, maar juist de serie en het verhaal. Hier kan je gebruik maken van o.a. MAGIX Fotostory.

De Portret&Modelgroep organiseert studiofotografie en fotografie op locatie. Voor studiofotografie hebben we onze eigen studio in Badhoevedorp (het oude Sonygebouw). In deze studio hebben we alle benodigde flitsapparatuur en achtergronden.
We maken gebruik van fotomodellen zodat u leert omgaan en werken met mensen. Wij geven tijdens de werkgroepavonden tips en trucs zodat u hiermee ook in u eigen omgeving deze hobby kunt uitoefenen.

 

Wat bieden wij u?

Naast de studio hebben we onze eigen clubruimte waar we de beschikking hebben over een computer met benodigde software o.a. Photoshop, om foto’s te bewerken en series te maken. Dat wat u thuis maakt kan bij ons worden getoond en samen met de andere leden worden besproken en bijgewerkt.

 

Waar vindt u ons?

Onze clubruimte vindt u aan de Sportlaan in Amstelveen.

De studio vindt u aan de Jan van Gentstraat in Badhoevedorp (het oude Sonygebouw).

 

KLM Cameraclub is een verlenging van uw foto/filmhobby. Wij kunnen iets toevoegen aan uw hobby met het maken, bewerken en samenstellen van uw foto/filmcollectie en presentatie.